Deviataci za katedrou

Na našej škole sa počas Dňa učiteľov už tradične organizuje  deň žiakov za katedrou.  V tento deň  žiaci deviateho ročníka vymieňajú svoje školské lavice za učiteľské katedry. Majú tak možnosť nakuknúť do zákulisia práce pedagóga a mnohí získať základnú prax v práci, ktorej štúdium sa im ako deviatakom neodkladne blíži.

 

6.4.2017 (štvrtok)  sa naši deviataci vybrali do tried ako učitelia. Nabití vedomosťami z monitoru, ktorý písali deň pred tým, a ktorý dopadol nad naše očakávania.  Žiaci si teda určite tento deň zaslúžili ako menšiu odmenu za vynaložené úsilie.  Zvončekom signalizujúcim začiatok prvej hodiny sa  vrhli do veľmi zaujímavého, nezvyčajného, ale predovšetkým veselého učenia z pohľadu žiakov i nových učiteľov.  Mohli si vyskúšať  toto netradičné vyučovanie  na rôznych predmetoch.  Vyberali si predovšetkým matematiku, slovenčinu, angličtinu, ale ani hodiny  fyziky, dejepisu  či  telesnej  výchovy neostali  nazvyš.  Každá trieda je špecifická. A v tento deň si to všimli aj naši žiaci- učitelia.  Predsa len je to viditeľný rozdiel, ak najstarší žiaci, ktorí sú zvyknutí na určité fungovanie na hodinách, prídu k prváčikom, ktorí sa tomu ešte len učia. Všetci to však zvládli s úsmevom na tvári a do uší sa nám dostávali samé pozitívne ohlasy.  Prváčikovia si žiadali naše mladé učiteľky a učiteľov aj na nasledujúce dni.  A žiaci druhého stupňa vôbec  v týchto prosbách nezaostávali.


Pri tejto príležitosti mi zároveň dovoľte v mene všetkých žiakov školy, ale aj ich rodičov, poďakovať našim učiteľom za ich náročnú a obetavú prácu, ktorú vykonávajú dennodenne – a to nie len v čase dopoludňajšieho vyučovania, ale mnohokrát počas ich voľna popoludní, či počas víkendov a prázdnin.


Na záver dodávam,  že z tohto dňa si všetci odniesli veľmi veselé spomienky a už teraz sa tešia na budúci rok a ďalší deň žiakov za katedrou.

 

Autor: Eliašová Tamara



Štvrtok, 06 Apríl 2017 10:01

Copyright © 2024 Základná škola, Hlavná 165, Valaliky. Všetky práva vyhradené.
Zakladna skola Valaliky, Hlavna 165, 044 13 Valaliky, t.c.: 055 30 99 885 www.zsvalaliky.sk

Webdesign by Yurayqo | Support by XEON.SK | XHTML & CSS Valide