Deň otvorených dverí

V úvode nášho školského vzdelávacieho programu stojí:" ...Stará škola učila slová a pojmy, názorná škola učí názornému rozpoznávaniu... Stará škola cvičila slovnú pamäť, nová škola myslí na rozvoj človeka,... Stará škola bolo školou učenia, nová je školou činu..." Aj preto dňa 16.3.2018 otvorila naša základná škola širokej verejnosti svoje brány.

 

Jej priestory prišli navštíviť budúci, ale aj bývalí žiaci, rodičia, starí rodičia, ale aj všetci "priatelia školy". Vysoký počet návštevníkov je dôkazom toho, že záujem o vzdelanie ako také prejavujú aj bežní obyvatelia obce Valaliky, ale aj jej okolia.Návštevníci si mohli prezrieť bežné triedy, školskú knižnicu, odborné učebne - ako sú napríklad jazyková učebňa, učebňa prírodovedných predmetov, učebňa informatiky, ale aj telocvične. Najmenší návštevníci si mohli vyskúšať šantenie v našom interiérovom detskom ihrisku. Sprístupnená bola aj zborovňa učiteľov a trieda, kde popoludní sídli školský klub detí. Pre všetkých však bolo bezpochyby najväčším zážitkom otvorenie novej učebne virtuálnej reality, ktorú si mohli na vlastnej koži vyskúšať tak deti, ako aj dospelí.


Každý náš hosť si mohol pochutnať na sladkých a slaných dobrotách, ktoré pod vedením našich flexibilných učiteľov pripravili šikovní žiaci.


Všetkým, ktorí prijali pozvanie na Deň otvorených dverí, patrí obrovská vďaka, pretože veríme, že aj takýmto spôsobom sa bude ďalej šíriť dobré meno našej školy.


Text: Mgr. Martina Kajatýová

Foto: Mgr. Hovanec, PaedDr. Lešková, Mgr. Pahulyiová


Piatok, 16 Marec 2018 19:29

Copyright © 2024 Základná škola, Hlavná 165, Valaliky. Všetky práva vyhradené.
Zakladna skola Valaliky, Hlavna 165, 044 13 Valaliky, t.c.: 055 30 99 885 www.zsvalaliky.sk

Webdesign by Yurayqo | Support by XEON.SK | XHTML & CSS Valide