Deň počítačovej bezpečnosti

30. november je Dňom počítačovej bezpečnosti, ktorý by mal všetkým pripomenúť potrebu chrániť si svoje počítače a predovšetkým svoje citlivé údaje.

 

Dňa 27.11. 2023 sa na našej škole konala preventívna aktivita zameraná na počítačovú bezpečnosť pre žiakov 1. stupňa. Žiaci sa pod vedením p. uč. Hamadeja dozvedeli užitočné informácie o online svete, jeho rizikách a o tom, ako sa majú správať na internete.

 

P. uč. Hamadej a p. zástupkyňa Petrvalská sa počas celého týždňa na hodinách informatiky snažili pripomínať dôležitosť bezpečnosti aj v online priestore.  Zdôraznili aj to, že informačné technológie sú každodennou súčasťou nášho života, a preto je dôležité vedieť, na akom zariadení žiaci pracujú a  ako sú chránení pred nebezpečenstvom.

 

V utorok 28.11.2023 nás navštívila p. Tomaščíková, ktorá žiakom 9. ročníka priblížila prácu v IT firme Accenture. V piatok 1.12.2023 žiakom 8. ročníka predstavili firmu Deutsche Telekom IT Solutions Slovakia p. Dulovičová a p. Petrvalský. Oba dni boli zamerané na prezentáciu firmy a na zdôraznenie online bezpečnosti.  Snažili sa žiakom bližšie predstaviť prácu „iTečkára“. Nakoľko sú títo žiaci v období rozhodovania výberu strednej školy, prednáška bola pre nich veľkým prínosom. 


Autor: PaedDr. Petrvalská, Mgr. Hamadej


Štvrtok, 30 November 2023 08:04

Copyright © 2024 Základná škola, Hlavná 165, Valaliky. Všetky práva vyhradené.
Zakladna skola Valaliky, Hlavna 165, 044 13 Valaliky, t.c.: 055 30 99 885 www.zsvalaliky.sk

Webdesign by Yurayqo | Support by XEON.SK | XHTML & CSS Valide