ŠKD: školský rok 2015/2016

Jún

Stavanie pyramídy, skúška hmatu, pozorovateľ, písanie ústami, fúkanie balónov do cieľa ... To boli disciplíny, s ktorými sa popasovali deti z ŠKD na MDD. Nechýbal ani tanec, spev, či odmena. Zapojili sme sa do súťaže s časopisom „Vrabček“. Do redakcie sme zaslali kresby medvieďat na prvej prechádzke. Oplatilo sa a žiačka z 1.A triedy sa potešila milému darčeku z vydavateľstva.

 

Máj

Príroda je najkrajšia práve na jar. Deti zbierali rôzne druhy rastlín na vychádzke spojené s pozorovaním prírody. Lúčne kvietky, ktoré nazbierali si aj pekne nakreslili. Máj je zároveň sviatkom všetkých mamičiek. V ŠKD sme zhotovili milé pozdravy. 11.5. – sme navštívili bábkové divadlo v Košiciach „Ako sa ťahá repka“. Príbeh o veľkej repke sa malým páčil. Deti sa dozvedeli viac – o rodine, kamarátstve, o svete.

 

Apríl

Naša planéta oslávila tradične svoje narodeniny 22. apríla. Deti si ju uctili svojimi maľbami a kresbami na asfalt. Aj v ŠKD vieme, že mesiac apríl je mesiac lesov. Pripravili sme si zopár aktivít počas mesiaca. Rozprávali sme sa o našich lesoch, o zvieratkách, ktoré v nich žijú a tiež o stromoch, ktoré poznáme a máme v našom okolí. Maľovali sme, modelovali a aj vytvorili spoločne plagát stromu.


   

Marec

Prichádzajú najkrajšie sviatky jari, Veľká noc. Sme radi, že aj my sme prispeli našimi skromnými výrobkami a zapojili sa do výstavy „Valalické maľované vajíčko“. Deťom sa najviac páčila aktivita maľovanie kraslíc. Budúcim prváčikom k zápisu do 1. ročníka sme pripravili záložky s motívom žabky.



 

Február

Doprava je neodmysliteľnou súčasťou nášho života. V mesiaci február sme sa venovali dopravnej výchove. Spoznávali sme dopravné značky a dopravné prostriedky. Rozprávali sme si o pravidlách v cestnej premávke a o používaní bezpečnostných prvkov – prilba, vesta, reflexné prvky ... Zhotovili sme si aj Valentínske srdiečka a pozdravy, ktoré určite potešili najbližších kamarátov, či priateľov.

 

   

PREJSŤ NA PREDCHÁDZAJÚCE STRÁNKY

Copyright © 2024 Základná škola, Hlavná 165, Valaliky. Všetky práva vyhradené.
Zakladna skola Valaliky, Hlavna 165, 044 13 Valaliky, t.c.: 055 30 99 885 www.zsvalaliky.sk

Webdesign by Yurayqo | Support by XEON.SK | XHTML & CSS Valide