ŠKD: školský rok 2017/2018

Január

Pani ZIMA nám dopriala  sneh, mohli sme sa vonku guľovať a aj si stavať snehuliaka. Chvíle sme si spríjemnili aj vyrábaním snehuliakov z vaty, venovali sme sa zimným športom, kde chlapci si samozrejme všetci vybrali hokej a vytvorili si aj korčule na ľad. Zaoberali sme sa aj vtáctvom, pozerali rôzne encyklopédie a obrázky a boli sme ich aj vonku pozorovať. Samozrejme, že sme sa stíhali aj hrať s novými hračkami.

 

 

 

December

December sme si v ŠKD užili naplno. Celý sa niesol v duchu Vianoc. Sv. Mikuláš k nám zavítal hneď na začiatku. Porozprávali sme si príbeh o tomto svätcovi a zistili sme, že nie je vymyslený, ale naozaj žil v 3. storočí. Tento mesiac sme sa mnoho naučili o pomáhaní, obdarovaní blízkych a o podstate Vianoc, ktorá nie je iba o darčekoch. Nakoniec sme vyrobili pre našich blízkych vianočné pozdravy. Taktiež sme sa venovali pečeniu a zdobeniu medovníčkov, ktoré boli vynikajúce. A posledný týždeň pred vianočnými prázdninami sme mali vianočnú besiedku, na ktorú sme sa celý mesiac pripravovali a dopadlo to výborne. Veď posúďte sami.


 

November

Vonku sa nám počasie pokazilo, a tak sme viac času venovali aktivitám v triede. Zahrali sme si spoločenské hry, kreslili sme si a strihali, taktiež aj športovali v našej telocvični. Tento  mesiac  sa konala aj Tekvičková párty. Predviedli sme sa v maskách, zatancovali a vyhrali skvelé ceny. Ďalšou skvelou akciou bola Včelárska výstava v Botanickej záhrade v Košiciach. Dozvedeli sme sa zaujímavé informácie o včielkach, ochutnali med a sami sme v tvorivých dielňach vyrobili vlastné medové ozdoby.


   

Október

Ani mesiac október v ŠKD nezaostával, bol naplnený zaujímavými aktivitami a jednou akciou, ktorá je pre tento mesiac podstatná. My vieme, že október je mesiac úcty k starším. Aj u nás sa konalo vystúpenie našich detí zo všetkých štyroch oddelení, ktorí sa predviedli a ukázali, ako krásne vedia spievať, recitovať a zahrať sa na ozajstných hercov. V tomto mesiaci sme sa venovali téme ovocie a zelenina a deti mali možnosť ochutnávať rôzne druhy ovocia naslepo. Taktiež ukázali aj svoje výtvarné schopnosti pri maľovaní ovocných košíkov. Boli sme aj vonku obdivovať prírodu, ktorá hýrila krásnymi jesennými farbami a zbierali sme listy, z ktorých sme vyrobili pekných ježkov. 




 

September

Pani vychovávateľky z ŠKD hneď v prvý školský deň privítali spolu s ich triednymi učiteľkami našich novýc h prváčikov. V škole sa im páči a samozrejme najviac sa tešili na popoludňajšiu činnosť v ŠKD, kde ich čakalo strihanie, lepenie,maľovanie a mnohé iné zaujímavé aktivity. Každé oddelenie namaľovalo krásnu zemeguľu na veľký plagát. Taktiež sme sa venovali téme Moje telo a správne priraďovali časti tela a vyrobili sme si kostru ruky. Samozrejme sme sa nezabúdali aj pohrať. Veď aj na to je čas v ŠKD. 




   

PREJSŤ NA PREDCHÁDZAJÚCE STRÁNKY

Copyright © 2024 Základná škola, Hlavná 165, Valaliky. Všetky práva vyhradené.
Zakladna skola Valaliky, Hlavna 165, 044 13 Valaliky, t.c.: 055 30 99 885 www.zsvalaliky.sk

Webdesign by Yurayqo | Support by XEON.SK | XHTML & CSS Valide