ŠKD: školský rok 2020/2021

Jún

Posledný mesiac v ŠKD sme si užívali najmä vonku. 1. júna sme oslavovali náš veľký deň – Medzinárodný deň detí. Pani vychovávateľky si pre nás pripravili letné športové aktivity a výbornú pizzu, ktorá všetkým veľmi chutila. Nezabudli sme ani na našich ockov, pre ktorých sme vyrábali darčeky na Deň otcov. Posledné horúce dni sme piknikovali, hrali sa a samozrejme nechýbali vodné hry na osvieženie. Všetkým želáme krásne a bezpečné prázdniny a tešíme sa na vás opäť v septembri!


 

Máj

Ako sa hovorí – „Máj – lásky čas“. V tomto duchu sme začínali tento mesiac, pretože my najviac ľúbime naše mamky, pre ktorých sme si pripravili rôzne darčeky na deň matiek. Ponorili sme sa do hĺbky oceánu a skúmali podmorský svet. Venovali sme sa aj téme o včelách, pretože 20.máj patrí Svetovému dňu včiel. Ochutnali sme sladký med a vyskúšali sme si, aké to je byť včelárom. Príjemné počasie sme využili aj na vonkajšie aktivity na detských ihriskách.


 

Apríl

Tak ako sa v jari prebúdza príroda, tak sa prebúdza aj život na farme. Aj my sme si vyrobili farmu z rôznych odpadových a prírodných materiálov. Nakukli sme aj do života zoologickej záhrady a vyrobili sme si rôzne zvieratká, ktoré v nej žijú. 22.apríla oslavujeme Svetový deň Zeme a pri tejto príležitosti sme si zahrali rôzne hry a športové disciplíny. V závere mesiaca sme poznávali listnaté a ihličnaté stromy a ich význam pre planétu.


   

Marec

Marec – mesiac knihy. Tejto téme sme venovali veľa času. Rozprávali sme sa o našich obľúbených knihách, ako knihy vznikajú, kto je spisovateľ či ilustrátor. Aj my sa zahrali na ilustrátorov a kreslili sme návrhy na obaly kníh. Venovali sme sa najznámejším rozprávkam, ako sú Tri prasiatka či Červená čiapočka. Samozrejme sme nezabudli ani na Svetový deň vody a projektom s ním spojeným. Posledné dni v mesiaci nechýbali veľkonočné tvorivé dielne.


 

 

December

Decembrový predvianočný čas sme v našom školskom klube venovali veľa času výrobe vianočných ozdôb, pohľadníc a iných dekorácií v našich tvorivých dielničkách. K Vianociam nepochybne patria voňavé koláčiky, ktoré nesmeli chýbať ani u nás. A tak sme sa obliekli do pekárskych záster a pustili sa do pečenia. Koláčiky sa podarili a samozrejme všetkým chutili. Samozrejme v našom klube nechýbal ani vianočný stromček, ktorý sme spoločne zdobili ozdobami z našej dielničky. Posledný predvianočný deň sme trávili spoločným posedím pri koledách.


   

November

Tento mesiac sme odštartovali témou o lesnom spoločenstve. Poznávali sme zvieratká, ktoré v lese žijú a rozprávali sme o tom, ako sa máme v lese správať. Keďže sa blíži zima, chceli sme vtáčikom pomôcť, preto sme pre nich vyrobili vtáčie búdky a kŕmidlá. Jeden týždeň sme sa venovali známej knihe „O psíčkovi a mačičke“. Rôznymi technikami, ako sú práca s odpadovým materiálom, farebným papierom či maľovaním si každý vyrobil svojho psíka či mačičku. V závere mesiaca sme nasadli do rakety a odleteli do vesmíru, kde sme poznávali jeho nekonečné tajomstvá.


 

Október

V mesiaci október príroda hýri farbami a preto sme sa aj my venovali výrobe jesenných dekorácií. Maľovali sme farebné obrazy s nádychom jesene. K jeseni patrí aj zber ovocia či zeleniny z našich záhrad, na čo sme samozrejme nezabudli a tvorili sme jablká či hrušky rôznymi technikami. Posledné teplé lúče sme využili na vychádzku v prírode či hrou na školskom ihrisku.


   

September

Prvý mesiac v školskom klube detí ako zvyčajne patril k spoznávaniu nových kamarátov, ktorí medzi nás zavítali. Spoločne sme poznávali rôzne remeslá a povolania a veľa sme sa rozprávali o bezpečnej ceste do školy. Posledné teplé lúče sme využili na obľúbené kolobežkovanie. Záver mesiaca patrí Svetovému dňu mlieka v školách, na ktorý sme samozrejme nezabudli. Zisťovali sme, čo všetko sa z mlieka vyrába a nakoniec sme si na tom výborne pochutnali.



   
Copyright © 2024 Základná škola, Hlavná 165, Valaliky. Všetky práva vyhradené.
Zakladna skola Valaliky, Hlavna 165, 044 13 Valaliky, t.c.: 055 30 99 885 www.zsvalaliky.sk

Webdesign by Yurayqo | Support by XEON.SK | XHTML & CSS Valide